Stravovací provoz Litomyšlské nemocnice zajišťuje stravování hospitalizovaných pacientů a zaměstnanců. Stravování a služby poskytuje také ostatním zájemcům. Odběr obědů je možné domluvit u vedoucího stravovacího provozu.
Stravování pacientů se řídí dietním systémem vypracovaným nutričními terapeutkami, každý pacient dostává stravu odpovídající dietě naordinované lékařem. Na každém oddělení je vyvěšen týdenní jídelní lístek a pacient má možnost výběru ze dvou jídel, pokud nemá žádné omezení.
Cena jídla pro strávníky z řad veřejnosti je 98 Kč za standardní jídlo (91 Kč bez polévky) a 105 Kč za nadstandardní (98 Kč bez polévky). Cena polévky, bude-li zakoupena samostatně bez hlavního jídla, je 25 Kč. Aktuální jídelní lístky naleznete níže v dokumentech ke stažení.
Kontakt:
Nový systém objednávání stravy
V roce 2022 přistoupila Nemocnice Pardubického kraje ke sjednocení stravovacího systému, a to napříč všemi svými nemocnice. Změna se dotkla způsobu objednávání stravy, a to nejen nemocničních zaměstnanců, ale i strávníků z řad veřejnosti. Podrobné informace ke změně naleznete zde.